Dogodki

Obveščamo vas, da bo Ministrstvo za zunanje zadeve organiziralo virtualno mednarodno konferenco Dnevi Latinske Amerike in Karibov (Dnevi LAK), letos tretjo po vrsti. Trajala bo v času od 19. - 23.4. ter bo razdeljena na več sklopov.
Si bil tudi ti v začetku leta 2020 soočen z novo realnostjo in si moral svoje zaposlene naenkrat voditi in spodbujati preko online pogovorov? Se ti zdi, da po enem letu stanje še vedno ni optimalno, ne znaš najti ustreznega toka, zaposlenim pa pada motivacija in zavzetost? Pridi na ScaleUPgrade konferenco, ki bo v celoti posvečena aktualni temi, in sicer izzivom dela od doma oziroma kakšna prihodnost dela se nam sploh obeta. Predstavljena bo skozi različne panoge in strukture podjetij. Namenjena je scale-upom – tehnološkim, mednarodno konkurenčnim, prodornim in hitrorastočim podjetjem.
Vabljeni na drugi meetup za vodstva slovenskih hitro rastočih zagonskih tehnoloških podjetij, kjer bomo z vrhunskimi domačimi in izraelskimi strokovnjaki govorili o dobrih praksah in izzivih s področij umetne inteligence (AI), upravljanja velikih podatkov (big data), kmetijske ter živilsko predelovalne industrije ter o priložnostih za slovenska scaleup in startup podjetja za sodelovanje z izraelskim podjetniškim ekosistemom.
Online dogodek za slovenska podjetja, ki želite spoznati priložnosti in morebitne ovire pri poslovanju v Kanadi ter se povezati s kanadskimi partnerji. Spoznali boste: kanadski poslovni ekosistem, davčno in računovodsko zakonodajo, podrobnosti trgovinskega sporazuma med EU in Kanado – CETA in kako lahko pomaga tudi vašemu podjetju pri povečanju izvoza. Temo nam bo podrobneje približal predsednik Zbornice Evropske unije v Kanadi Stephen Klus. Zbornica EUCCAN je ključna kontaktna točka za evropska podjetja, ki že poslujejo v Kanadi ali se pripravljajo za vstop na kanadski trg, kako lahko vzpostavite prve stike s potencialnimi poslovnimi partnerji v Kanadi in z njimi uspešno poslujete. O tem bo spregovoril Jose Antonio Santoyo, direktor mednarodnega poslovanja in investicij v največji trgovinski zbornici Severne Amerike, kanadske institucije, ki podpirajo podjetništvo.
Vabimo vas na poslovni forum, na katerem bomo raziskovali trenutne razmere in razvojne priložnosti na področju biofarmacije, medicine in nanotehnologije. Dogodek organizira Slovenski podjetniški sklad v okviru programa #StartupPlusProgram, skupaj z UNIDOM in Ministstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in Ministrstvom za zunanje zadeve. Dogodek bo potekal 25.novembra 2020 s pričetkom ob 15:00 uri na platformi HOPIN.TO. Letošnja pandemija je imela na ta področja še posebej močan vpliv, zato bomo podrobneje pogledali novonastale potrebe na trgu, hkrati pa slovenskim inovativnim razvojnim podjetjem predstavili priložnosti, ki se skrivajo v povezovanju s potencialnimi partnerji zunaj Evrope.
Razvijate produkt iz področja hardware? Pridružite se nam na HardwareSTART konferenci 2020! Z nami bodo podjetniki iz TOP hardware podjetij, ki vam bodo posredovali svoje znanje in praktične izkušnje, ki bodo pomagale pri preboju vašega startupa! Pridružite se dr. Juretu Knezu ter Andreju Orožnu iz Dewesofta, Mihaelu Gorniku iz Katapulta, Jaki Klemenčiču iz EKWB, Dušanu Olaju iz DUOLa ter mnogim drugim na brezplačni konferenci!
Podim se je v zadnjem desetletju razvil v najvplivnejši startup & tehnološki dogodek v regijah Alpe-Adria in Zahodnega Balkana, kjer se vsako leto zbere 1000 predstavnikov startupov & scaleupov, investitorjev, predstavnikov korporacij in drugih deležnikov startup ekosistema.  Skozi uresničevanje naše misije, da opolnomočimo podjetnike in negujemo inoviranje v regiji, je Podim postal platforma za učenje in mreženje na najbolj dragocen in časovno učinkovit način. Kot strela z jasnega nas je zdaj udarila kriza z virusom SARS-CoV-2 in nam onemogočila, da bi pripravili Podim v obliki, kot smo jo poznali doslej – v živo. Morali smo se prilagoditi. Podim se tako razvija na način, da preklaplja na digitalno. Vse o letošnji konferenci podim najdete tukaj.   
Slovenski podjetniški sklad je skupaj z najboljšimi zasebnimi izvajalci zasnoval celovit celoletni program za vse tri razvojne faze startup podjetij: ZAGON / faza iskanja ujemanja problem / rešitev VSTOP NA TRG / faza iskanja ujemanja produkt / trg GLOBALNA RAST  / faza začetka hitre rasti
Maribor, Novo mesto, Velenje, Sežana, Nova Gorica in Kranj bodo letošnje postojanke roadshow dogodkov v okviru promocije produktov Slovenskega podjetniškega sklada za inovativna mlada podjetja, osrednji promocijski dogodek kar treh zanimivih razpisov bo Forum 100 % Start:up, ki bo 3. marca v Ljubljani.
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), Ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) in Slovenski podjetniški sklad (SPS) marca 2020 organiziramo poslovni obisk mikro, malih in srednje velikih podjetij (MSP) v Kanadi. Pri pripravi sodelujeta tudi Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in Javna agencija SPIRIT Slovenija (SPIRIT). 
Top