Novice

Slovenski Hive Project je zmagovalec svetovne konference startupov in projektov na blockchainu CoinAgenda, ki je potekala v Barceloni. Razvili so platformo, ki omogoča prodajo ter nakup terjatev tudi v kriptovalutah, z uporabo tehnologije blockchain.
Slovenski podjetniški sklad je pridobil certifikat o skladnosti z Evropskim kodeksom dobrega ravnanja za ponudnike mikrokreditov (European Code of Good Conduct for Microcredit Provision).
Zaradi velikega zanimanja podjetnikov po garancijah za bančne kredite s subvencijo obrestne mere je SPS razpisal še dodatnih 30 mio EUR garancij, ki jih bodo preko sodelujočih bank[1] lahko najemala mikro, mala in srednje velika podjetja in 2,7 mio EUR pripadajočih subvencij obrestnih mer. 
Družba tveganega kapitala Prvi sklad d.o.o., ki jo upravlja zakoniti zastopnik RSG KAPITAL in katere lastnik je tudi Republika Slovenija (RS) v višini 49 %, je uspešno izvedla prodajo svojega 2/3 deleža v visokotehnološkem podjetju Celtra Inc., ki je v zadnjih sedmih letih ustvarilo izjemen prodor na globalnih trgih z 228 % rastjo prihodkov letno.
Začenja se zbiranje prijav za letošnje, že tretje, največje evropsko tekmovanje InnoEnergy, ki bo potekalo v 23 državah osrednje in vzhodne Evrope, Baltika ter v nekaterih mediteranskih državah. Zainteresirana start-up podjetja s področja trajnostne rabe energije ter posamezniki s poslovnimi idejami se lahko prijavijo na tekmovanje do 11. septembra 2017 na elektronskem naslovu powerup.innoenergy.com.
Dogodek vsako leto pritegne vrhunske govorce z vsega sveta, najbolj inovativna slovenska in tuja podjetja. Posebni poudarki so namenjeni uporabi tehnologij, dodani vrednosti in praktičnim primerom rešitev.V okviru Living Bits and Things, v torek, 20. junija, Tehnološki park Ljubljana organizira BifocAlps delavnico in okroglo mizo s področij Industrije 4.0.
Državni zbor Republike Slovenije je po skrajšanem zakonodajnem postopku sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o podpornem okolju za podjetništvo (ZPOP-1D), ki začne veljati  17.6.2017.
Mikro, mala in srednje velika podjetja (v nadaljevanju MSP), ki imajo v letošnjem letu še namen zaprositi za bančni kredit, lahko le-tega delno zavarujejo z  ugodno garancijo Slovenskega podjetniškega sklada (v nadaljevanju SPS-a), hkrati z delnim zavarovanjem pa so podjetja upravičena tudi do znižane obrestne mere.
Podjetja, ki ste locirana na enem izmed problemskih območij Maribora z okolico, Pomurja, Pokolplja, Hrastnika, Radeč in Trbovlj, imate še vedno možnost dostopati do zelo ugodnega neposrednega mikrokredita Slovenskega podjetniškega sklada (v nadaljevanju SPS) v višini od 5.000 EUR do 25.000 EUR.
Tudi letošnji PODIM, največja in najvplivnejša startup konferenca v Alpe-Adria regiji, je z okoli 800 udeleženci iz vsega sveta, med katerimi je več kot 50 mednarodno uveljavljenih investitorjev, več kot 50 priznanih govorcev, več kot 100 predstavnikov korporacij in več kot 250 start-up podjetnikov iz 20 držav, presegel pričakovanja organizatorjev.
Top